BMW Service

Mini Service

Guide: Sådan vælger du dæk til din BMW

Dækkene er bindeleddet mellem bilen og vejen. Derfor er det højeste prioritet altid at have gode dæk på bilen. Dels skal dækkenes mønster være tilpas dybt, dels skal dækkenes egenskaber passe til bilen. Derudover er det vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten af dækkene. Der findes mange billige dæk idag, der er produceret i bl.a. Kina, og uden de store krav til kvalitet. Disse billige dæk anbefaler vi at fravælge.

Hvad er et originalt stjernemærket BMW dæk?

De fleste etablerede bilproducenter har idag en række krav, de stiller til dækproducenterne. Når dæktypen lever op til disse krav, mærkes de med det mærke producenten har valgt. BMW kører originalt med stjernemærkede dæk. Stjernemærket betyder at dækkene er udviklet specifikt til BMWs biler og køreegenskaber. En ting vi ofte hører når der er monteret dæk uden stjernemærke, er et fald i bilens stabilitet.

Rigtig mange oplever at dækkene pludselig føles mere bløde, og især bagdækkene er skyld i en reduceret køreoplevelse. Det skyldes at stjernemærkede dæk også er RFT (Run Flat Tyre, der er delvist punkterfri), hvor dæksiden er forstærket. Det giver større sikkerhed ved punktering, og i mange tilfælde kan man fortsætte kørslen med nedsat hastighed.

Hvilket dæk er bedst til BMW?

Hvilke dæk fra de forskellige dækproducenter der er bedst, er tæt ved umuligt at svare på. Et godt udgangspunkt er at de etablerede mærker altid er garant for et godt dæk. Vælger du f.eks. Michelin, Continental, Bridgestone, Pirelli, Goodyear eller Dunlop, er du sikker på at få et sikkert super dæk. Hvem der laver det bedste produkt svinger fra år til år, men typisk er det marginaler, der afgør hvilket dæk der er bedst i test.

Det er derfor vigtigt at have noget baggrundsviden med, hvis man skal købe nye bildæk i et dækcenter, eller hvis man er modig nok til at købe dæk online. På vores autoriserede BMW værksteder vælger vi altid det optimale dæk, der passer 100% til din BMW.

Denne grundlæggende viden gælder for både sommerdæk og vinterdæk. Helårsdæk er ikke et produkt vi anbefaler, da det ikke er specielt velegnet til det danske klima.

Hvornår skal man skifte til vinterdæk?

Vejrudsigten er naturligvis altid god til at fortælle hvornår det er en god ide at skifte til enten sommerdæk eller vinterdæk. Men det kan være svært at få tid til ombytning af hjul eller dæk, når Kong Frost pludselig melder sin ankomst, og især hvis der følger sne med.

Derfor anbefaler vi at få monteret vinterdæk eller vinterhjul sidst i oktober eller begyndelsen af november. Når vejlegemets temperatur er 5 grader celsius eller koldere, begynder sommerdækkenes gummiblanding at blive hårdt, og mister dermed en del af sit greb.

Hvornår skal man så skifte til sommerhjul? Den er altid svær at spå om, men typisk siger kalenderen april før nattefrosten er væk, og vejene atter begynder at få højere temperaturer igen.

Kan man købe dæk og fælge hos jer?

Naturligvis. Vi kan ikke sælge til samme pris som de billige dækonline tjenester. Til gengæld sælger vi kun dæk og fælge fra øverste hylde, og ikke dæk der har ligget på lager i flere år. Vi har gode priser på originale BMW alufælge og stjernemærkede dæk. Vi forhandler også ikke-stjernemærkede dæk, hvis det er et bedre valg til dæk og fælgkombinationen.

Vi afbalancerer naturligvis altid dine hjul efter montering af nye dæk. Alle vores aut. værksteder råder over det absolut bedste udstyr til dækskift og afbalancering. Vores dækapparater er eks. fuldautomatiske, og klarer selv hele processen. Vi kan også afbalancere med vejtryk hvis der er udfordringer med hoppende dæk, eller rystelser fra fælgene.

Er du kunde hos BMW Service KOED tilbyder vi gratis opbevaring af dine hjul. Alle værkstederne har dækhotel, og dine hjul bliver opbevaret mørkt og køligt, så de er i topform når de igen bliver monteret.

KOED BMW Update

Forbliv opdateret på nyheder, tilbud, inspiration og meget mere fra vores BMW-univers.